• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Vinnare på STELLA-galan….

januari 31, 2018 Posted by

…var samtliga kvinnor i lokalen om du frågar mig!

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk inför galan då det är lika villkor för alla människor som jag personligen förespråkar och att endast kvinnor fick vara delaktiga kändes självklart lite exkluderande mot alla män i branschen. Men visst finns det många tillfällen som är exkluderande mot kvinnor så det kanske blev lite närmare jämställt nu ändå.. Med det sagt var känslan av Restaurang Gondolen fylld med endast kvinnor riktigt mäktigt!

Jag gick därifrån med ett sådant lyckorus, fokus under kvällen var endast att hylla och inspirera och det lyckades de verkligen åstadkomma.

Jag älskar servis yrket och fick äran att sitta med i den jurygruppen och rösta fram vinnaren av Årets Stella Servis 2017 – Sara Simu!

De övriga vinnarna av Stella priser var följande;

Årets Stella Sommelier 2017- Beatrice Becher

Årets Stella Konditor 2017- Liv Sandberg

Årets Stella Bartender 2017- Josephine Sondlo

Årets Stella Kock 2017- Saori Ichihara

Årets Stella Mentor 2017- Malin Söderström

Årets Stella Bagare 2017 – Maria Printz

Årets Stella Media 2017 – Anna & Fanny Bergenström

Årets Stella Hederspris 2017- Karin Fransson

Under kvällen hölls underbara tacktal från vinnarna men även från galans sponsorer.  Menigos Marknads- och kommunikationsdirektör Nina Wahlgren Gill höll ett väldigt bra tal om hennes förebilder samt tidigare brist på dem. Hon bjöd även in till kontakt i form av mentorskap.

Kvällens konferencier var den fantastiska Sissela Kyle som bidrog med humor samt personliga inslag. Hon berättade om sin mamma som var kvinnohistoriker och Professor, den första i Sverige! Hon var en av de kvinnor som under hemmafrunseran valde att fortsätta arbeta men när Sissela blev sjuk var hon tvungen att ta tjänstledigt och det enda sättet hon kunde få ersättning var att studera och det resulterade i en doktorand i kvinnohistoria! Hennes mor gick bort två sedan men hann få se Sissela spela Dagmar Friman ( en liberal kvinnorättskämpe och fiktiv version av Anna Whitlock som grundade konsumentföreningen svenska hem) i Fröken Frimans krig, en underbar serie som utspelar sig i Stockholm och handlar om bl.a kvinnors rösträtt. När Sissela fick frågan om att vara med som konferencier på den första galan av, för och med kvinnor var svaret självklart ja!

Stella galan har garanterat inspirerat och motiverat, stort tack till alla fantastiska kvinnor som gjort detta möjligt!

Tina Trigg, Restaurangakademien

 Kommentarer