• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

VILTMATLAGNING

Datum: lördagen den 24 november, 2018, kl 09:30-16:00

Kursinnehåll:
Restaurangakademiens viltkurs låter dig inspireras och ta del av vad skogen har att erbjuda. Under denna dag fokuserar vi på att arbeta med det vilda köttet. Ulrika går igenom allt från storvilt till vild fågel.

Vi lär oss hur man tillagar olika styckningsdetaljer och vilka tekniker som passar bäst för vilt. Härliga rätter av älg, rådjur, vildsvin med mera kommer dyka upp och från skyn kommer vildand. Vi går igenom hur vi använder hela djuren, inte bara de ädla detaljerna. Till exempel ser vi vad som går att göra på bog och lägg.

Dagens recept kommer att variera, från vardagsmat till mingel och festmåltider. Vi tittar också på tillbehör och olika kryddningar och smaksättningar.

Välkommen till en dag som kommer vara mer vild än tam!

Kursledare: Ulrika Brydling
Ulrika kommer från en jägarfamilj med rötter i de södra lappländska skogarna och med vilt som vardagsmat. Hon har drivit den prisbelönta restaurangen Marmite i Åre, tävlat i OS och World cup i matlagning, tävlat i två semifinaler i Åres Kock och tränat Juniorkocklandslaget med en hedrande tredje placering i OS 2008. Hon har även skrivit tre kokböcker om Vilt och Fisk & Skaldjur tillsammans med sin syster Carina . Ulrika är också en flitig föreläsare och kurshållare för både de offentliga köken, privata restauranger och privatpersoner som delar passionen för mat.

Pris: 2995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!