• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Vikten av lärande i arbete

November 30, 2016 Posted by

Lärande i arbete, så kallad LIA eller praktik, är en betydande del av våra YH-utbildningar då det är här som våra studenter får en möjlighet att testa sina kunskaper på matsalsgolvet och numera även bakom baren.

I år är första gången vi har YH- Barchef här på Restaurangakademien, tillsammans med Hasse Bihl vår kreativa ledare för bar och hans kunskap och kontaktnät har vi lyckats fantastisk bra med att placera eleverna på deras första praktik som pågår under åtta veckor. Förra veckan då tre veckor av deras praktik hade gått var jag och besökte ett flertal både från sommelierutbildningen samt barchefsutbildningen. Det var helt underbart att se alla dessa engagerade handledare som utmanar, undervisar och motiverar eleverna. Att få höra vad de hade att säga om eleverna kändes så bra, många ville redan anställa sina praktikanter samt sa att de själva blivit ännu mer motiverade!

På sommelierutbildningen vet jag sedan jag själv pluggade där att vi var många som samlades och blindprovade och pluggade ihop, det fick jag nu höra att även eleverna som pluggar till barchef gör, samlas och köper 1 cl av alla möjliga olika sorters sprit, doftar och pluggar ihop. Bra där!:)

Superkul att få se att handledare samt elever trivs ihop och med sina uppgifter. Tack till alla fina handledare som delar med sig av sin kunskap!

Bilden är från när jag besökte en av våra studenter på The Winery Hotel.

Tina Trigg, RestaurangakademienKommentarer