• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

VIETNAMESISKA KÖKET – SMAKER FRÅN SAIGON

Datum:
lördagen den 3:e oktober 2020, kl. 09:30-16:00

Kursinnehåll:
Idag kommer vi att kliva in i det vietnamesiska köket! Thao som är uppvuxen söder om Saigon är här för att lära ut sina bästa knep och guida oss igenom de fantastiska dofter och smaker som landet erbjuder. Under förmiddagen kommer vi att göra både färska och krispiga vårrullar som serveras med vår egen Nuoc cham tillsammans med andra traditionella vietnamesiska förrätter och varmrätter. Framåt eftermiddagen kommer köket att dofta ljuvligt av citrongräs, kanel, stjärnanis, lime och fisksås när vi kokar vår egen Pho. Självklart med lite sött som avslutning!

Efter den här dagen har du med dig intensiva smaker – hetta från färsk chili, balanserad sötma och syra från färsk lime tillsammans med fisksås för att få den riktigt smakrik till din bjudning hemma.

Kursledare: Thao Nguyen Askling
Thao är uppvuxen söder om Saigon i Vietnam, men har de senaste tio åren bott i Stockholm. Hon har arbetat på femstjärniga hotell, både i Sverige och i Vietnam och har en förkärlek till att laga traditionell mat så som hon blev upplärd i hemmaköket från barnsben.

Pris: 2 995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta så att du ska få ut det mesta möjliga av kvällens innehåll.

Anmäl dig här!