• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

VEGANSK MATLAGNINGSKURS

Datum:
Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Här är kursen för den nyfikne hemmakocken som vill laga mer miljövänlig och hälsosam mat och behålla den goda smaken!

Den här dagen kommer vi laga mat baserad på de råvaror från naturen som vi borde äta mer av, nämligen grönsaker och växter. Du får lära dig att laga välkomponerade måltider utan inslag av animaliska produkter (vegan). Att äta mer grönsaker och växter kräver att man tänker om från det vanliga ”Kött först, grönt sist”- matlagningen. Här kommer vi att fokusera på smak, kvalitet, näring och utseende.

Kursen riktar sig till dig som lagar vardagsmaten hemma, antingen om du är 1 eller 4 personer. Maten får ta max 1 timme innan den är färdig och lämnar inte allt för stor oreda efter sig.

Varför? Det har inte undgått någon att våra matvanor i västvärlden behöver förändras. Utarmade jordar, utspädda livsmedel och utfattiga jordbrukare är några allt för negativa associationer med maten vi äter. Mat ska vara glädje både för den som äter den och den som producerar den. Att ändra dina matvanor till det godare och nyttigare och samtidigt till mer miljövänligt är vägen vi alla kommer vilja gå framöver. På den här kursen får du tipsen och recepten för att i egen takt gå mot grönare måltider och bättre hälsa.

Här finns ett blogginlägg om kursen på matochresebloggen!

Nu finns även chans att gå Maximillans kurs Vegansk Matlagning 2.0 där vi tar den veganska matlagningen ytterligare ett steg framåt.

Kursledare: Maximillian Lundin
Maximillian Lundin är kock, konsult och föreläsare med inriktning på en ekologisk och hållbar produktion. Som konsult hjälper han också företag att utbilda sin personal om mat och jordbruk samt i att satsa på naturliga råvaror. Utöver kurser i vegansk matlagning på Restaurangakademien föreläser han i Medveten matlagning på vår kökschefsutbildning. Maximillian är författare till Årstidernas Kokbok (2012), Gårdarnas mat (2008) och Jordens bästa käk tillsammans med Isak Wiig och Lotta Lundgren (2011). Vi ser honom även laga vegansk mat i TV med jämna mellanrum Läs mer här.

Pris: 2995 kr I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.