• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

VEGETARISKT MED ÅRETS KOCK 2018

Välj mellan nedan datum:
9 maj kl 09:30-16:00

Kursinnehåll:
Bladgrönsaker, blomgrönsaker, rotfrukter, baljväxter, stenfrukter, kål, potatis, betor… Vi kan hålla på i all oändlighet! Här kommer Årets Kock 2018, David Lundqvist, guida oss genom växtriket och modern vegetarisk matlagning (lakto/ovo). Kursen riktar sig till dig som vill äta mer vegetarisk kost och utveckla din kunskap, teknik och smakpalett.

Vi kommer ha allt grönt som ”huvudråvara” och utveckla, förhöja och förfina dess smak genom användning av kärntemperaturer, texturer och balansen mellan salt, syrligt och fett. Tillsammans med David utforskar vi en vegetarisk rätts uppbyggnad, balans och komposition. Det gör vi med hjälp av olika nötter, frön, mejerier, oljor, vinäger och soja.

Kursen är uppbyggd på våra svenska råvaror i säsong och därför varierar innehållet beroende på årstid.

Kursledare: David Lundqvist
Redan som ung bestämde sig David Lundqvist för att kockyrket var hans framtid. 2018 vann han den ärofyllda titeln Årets Kock och stod därmed som segrare i SM i professionell matlagning. David beskriver sig själv som en ärlig matlagare som alltid levererar höga smaker paketerat med en enkelhet, men utan att glömma finess och finish. David har tidigare arbetat på bland annat Operakällaren och Restaurang Jonas. Nu finner vi honom på på Grand Hôtel i Saltsjöbaden.

Pris: 2995 kronor per kurstillfälle. 
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!

Foto: Per Erik Berglund
Bilden visar Davids vegetariska rätt i finalen av Årets Kock 2018. På tallriken ser vi grillad enrisrökt rotselleri, vinägermarinerad halstrad rimskivling, puré och chips på jordärtskocka, buljong på trattkantarell, bondbönsmiso med hasselnöt och gräslöksolja. Hasselnötsemulsion och saltrostade hasselnötter, Gotlandstryffel, fänkålsblomma och timjan.