• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Vår kökschef på Bocuse d’or i Turin!

June 21, 2018 Posted by

Den 11 och 12 juni avgjordes vilka europeiska länder som ska tävla i världsfinalen i Bocuse d’or i Lyon. Bocuse d’or är en tävling som grundades av Paul Boucuse 1987. Tävlingen går vart annat år i Lyon, det franska matmeckat. Hit vallfärdar människor för att njuta av fransk klassisk matlagning. I Lyon ligger också Paul Bocuses trestjärniga restaurang.

Tyvärr så gick Paul Bocuse bort i vintras och restaurangen och tävlingen leds idag av hans son Jérôme Bocuse.

I år var jag medbjuden av Menigo att följa med till Turin för att heja och stötta Sebastian Gibrand som tävlade för Sverige den andra dagen. Sebastian tävlade mot 20 länder i Europa och 10 länder går vidare till finalen. Hans team bestod också av commis Gustav Leonhardt samt coach Tommy Myllymäki och president Henrik Nordström.

Varje lag hade fått i uppgift att presentera ett fat samt en lagd tallrik. Råvarorna till fatet hade lagen kunnat träna på men tallriksrätten fanns det vissa överraskningsråvaror. I år var den hemliga råvaran Spagetti från Barilla. Väldigt konstigt att ett företag placerar en färdig produkt på ett sådant sätt. Team Gibrand lyckades göra en fantastisk rätt där man använde spagettin i såsen och gjorde en typ av minestrone. Väldigt smart tänkt.

Resan var väldigt härlig och välplanerad. Vi hann med olika studiebesök samt äta på några av Turins bästa restauranger.

När prisutdelningen var färdig på sen eftermiddag den 12:e visade det sig att hela Norden tog topplaceringarna!

1 plats tog Norge
2 plats tog Sverige
3 plats tog Danmark
4 plats tog Finland

Även Island kommer att tävla i Lyon.

Hoppas att svenska laget kommer att gå långt även i Lyon nästa år.

Lycka till!

Julius Wallmo, kökschef Restaurangakademien



Kommentarer