Denna utbildning vänder sig till måltidspersonal, biträden och kockar som arbetar inom kök på skolor, inom sjukvård, personalmatsalar och lunchrestauranger som drivs i både offentlig och privat regi. Under två heldagar får kursdeltagarna handfasta tips för hur de tillsammans med sina kollegor lyckas höja kvaliteten på maten och stärka teamets kompetens. Utbildningen kombinerar teori och praktik i form av föreläsningar och praktisk matlagning.
Syftet med utbildningen är att öka kunskapen inom gastronomi för att skapa lustfyllda, vällagade, näringsbalanserade och hållbara vardagsmåltider. Utbildningen inspirerar till nya arbetssätt, medvetna och moderna matlagningsmetoder samt måltidsglädje.
Från utbildningsprogrammet:
- Inspirationsmatlagning med fokus på kryddning och moderna matlagningsmetoder
- Recept med fokus på grönt
- Nya moderna matlagningstekniker med smak och teknik i fokus
- Menyplanering och matlagningstekniker för att tillmötesgå dagens mångfacetterade önskemål
- Grundläggande matkemi i det praktiska
- Grunderna inom näringslära och allergier
Föreläsare: Jesper Johansson, Sara Ask och Jenny Kvick
Övrigt: I priset ingår kursmaterial, förkläden och recept. Vi har inte möjlighet att anpassa våra utbildningar efter allergier eller specialkost.