Kocken & bonden | Primörer

Vill du som kock, råvaruexpert eller produktutvecklare utforska en solidarisk odlingsmetod och en empatisk gastronomi? I denna utbildning tar vi upp hur livskraftiga, välsmakande och näringstäta råvaror odlas och förädlas. Under två heldagar får du en ökad förståelse för trädgård, hållbara odlingsmetoder och matlagning på säsongens grönsaker. Genom inspirerande möten mellan kocken och bonden kommer du utveckla ett tankesätt där ekosystemet har en naturlig gång och där jordbruker ger mer än vad det tar.

Syftet med utbildningen är att på ett lustfyllt sätt ge kunskap om hur grönsaker kan odlas och förädlas under naturliga och hållbara omständigheter. Du kommer lära dig att bli lyhörd för planeten och vilken roll vår kultur bör ha för att skapa en beständig förändring där man utgår från vad vi har och inte vad vi tycker oss ha rätt till. I köket får du inspiration till att smaka och tillaga gröna maträtter på vårens primörer. Du kommer även lära dig att ställa krav på råvarukvalitet och smak utifrån en hållbar gastronomi.  

Från utbildningsprogrammet:

  • Trädgård och odling
  • Metoden ”2000 kvadratmeter”
  • Artkännedom, mångfald och smakvariation
  • Praktisk matlagning och receptutveckling med säsongens råvaror
  • Hur råvaror påverkas av odlingsmetod och tillagning

Datum: 13/6–14/6
Tid: 08.3016.00
Föreläsare:
Niklas Karlsson (bonde och trädgårdsmästare), Billy White (kökschef)
Pris:
4 880 kr exkl. moms (6 100 kr inkl. moms). I priset ingår kursmaterial, förkläden, lunch
, fika och bussresa.
Plats:
Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm
och Erikslunds trädgård i Gnesta

Tips!
Ta del av vårt paketerbjudande Hållbar Gastronomi genom att slå ihop denna utbildning med utbildningarna

Smak, sensorik & praktisk matmeki 1.0 samt Hållbar & medveten matlagning