Hållbar & medveten matlagning

Denna utbildning är till för dig som är intresserad av att fördjupa dina kunskaper inom matens miljöpåverkan. Du kommer bland annat lära dig om hur man skapar välbalanserade måltider med hög smak och bra näringssammansättning. Vidare diskuterar vi medvetna matvanor och hur dessa påverkar människan och vår planet. Syftet med dagarna är att öka förståelsen för samspelet mellan mat, klimat och miljö. Som deltagare kommer du få en fördjupad förståelse för både näringslära och råvarors komplexitet, samt hur vi bör agera för att lyckas föda en växande befolkning utan att göra avkall på vår planet.

Vid utbidningens slut kommer du ha lärt dig om medvetna val kopplat till måltid och hur du kan implementera dessa i din verksamhet. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar som kock, råvaruexpert eller produktutvecklare. Däremot krävs inga förkunskaper om näringslära eller klimat- och miljövetenskap.

Från utbildningsprogrammet:

  • Medveten matlagning för människan och planeten
  • Matens påverkan på miljö och klimat
  • Hållbar matproduktion och konsumtion
  • Att välja miljömedveten mat
  • Näringslära, allergier och intoleranser

Datum: 24/5–25/5
Tid: 09.30-16.00
Föreläsare: Sara Ask, Jesper Johansson och Elin Röös
Pris: 4 880 kr exkl. moms (6 100 kr inkl. moms). I priset ingår kursmaterial, förkläden, lunch och recept.
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Tips!
Ta del av vårt paketerbjudande Hållbar Gastronomi genom att slå ihop denna utbildning med utbildningarna

Smak, sensorik & praktisk matmeki 1.0 samt Kocken & bonden | Primörer