Hållbar Gastronomi

Tips! Just nu får du som är Menigokund alla tre utbildningar för 9 990 kr exkl. moms till ett värde av 14 640 kr exkl. moms. Erbjudandet gäller mellan den 15/2–15/4.

Nytt på Restaurangakademien är vårt unika utbildningskoncept Hållbar Gastronomi som bygger på en sammanslagning av våra tre fristående utbildningar:
Smak, sensorik & praktisk matkemi 1.0
Hållbar & medveten matlagning
Kocken & bonden | Primörer

Utbildningen passar utmärkt för dig som vill bredda dina kunskaper inom framtidens mat och nörda ner dig i matlagningens komplexitet. Föreläsarna består av olika experter och forskare inom sina respektive områden så som: sensorik, praktisk matkemi, klimat, råvaror, näring, odling och matlagning.

Del 1. Smak, sensorik & praktisk matkemi 1.0

  • Måltidsupplevelse
  • Sensorik och smak
  • Praktisk matkemi
  • Hur råvaror påverkas och förändras vid tillagning
  • Receptutveckling

Del 2. Hållbar & medveten matlagning

  • Medveten matlagning för människan och planeten
  • Matens påverkan på miljö och klimat
  • Hållbar matproduktion och konsumtion
  • Att välja miljömedveten mat
  • Näringslära, allergier och intoleranser

Del 3. Kocken & bonden | Primörer

  • Trädgård, solidarisk odling och empatisk gastronomi
  • Metoden ”2000 kvadratmeter”
  • Artkännedom, mångfald och smakvariation
  • Praktisk matlagning och receptutveckling med säsongens råvaror
  • Hur råvaror påverkas av odlingsmetod och tillagning


Föreläsare: Johan Swahn, Jesper Johansson, Sara Ask, Elin Röös, Niklas Karlsson och
Billy White
Övrigt: I priset ingår lunch, dryck, kursmaterial, förkläden, recept och bussresa. Vi har inte möjlighet att anpassa våra utbildningar efter allergier eller specialkost.

Obs! Som Menigokund behöver du vid bokning ange ditt kundnummer i övrigtrutan för att ta del av erbjudandet. Det rabatterade priset syns först på fakturan.