Från skog till bord

Är du kock, råvaruexpert eller produktutvecklare som vill fördjupa dina kunskaper om skogens råvaror? Kanske har du som ambition att göra fler klimatsmarta råvaruval för en hållbarare gastronomi? Då är denna tvådagarsutbildning något för dig! I utbildningen lär du dig om hur du kan ta tillvara på vilt, svamp och annat ätbart från skogen samt hur dessa råvaror kan tillagas med hjälp av både moderna och klassiska metoder. Syftet med utbildningen är att utveckla ditt hantverk och din smakpalett från skogens skafferi. Genom teori och praktik kommer vi bredda dina kunskaper om artkännedom, smak och matlagning. Utbildningen ger således kunskap om hur vilt påverkar miljön och hur mångfald samt artrikedom måste bevaras för att skapa en hållbar framtid.

Från utbildningsprogrammet:

  • Viltråvaran, råvarukunskap, hantverk, mångfald och användningsområden
  • Hur jakt går till, vad som är viktigt att tänka på som matlagare i form av period på jakten, storlek på djuren, kön, brunstperioder och hängmörning
  • Artkännedom och smak på svamp samt skogens skafferi
  • Hållbar hantering av vilt, artkännedom och smak på höstens vilt
  • Styckning och hantering av klövvilt och viltfågel
  • Praktisk matlagning av varma och kalla rätter

Föreläsare: Henrik Norström och Niki Sjölund ”Neonatur”
Övrigt: I priset ingår fika, lunch, förkläden, kursmaterial och diplom.