• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

YH – INTERNATIONELL SOMMELIER

START:

12 augusti 2022. Ansök idag via knappen nedan!

Kursbeskrivning: Restaurangakademiens yrkeshögskoleutbildning innefattar bl.a. produktkunskap, service och miljö, ledarskap och ekonomi, vilket ger en helhetssyn på sommelieryrket.Teori sammanlänkas med värdefull praktik som bygger upp ditt kontaktnät och efter examen kan du arbeta som sommelier över hela världen.

För att läsa kurser har du den behörighet som krävs (se nedan). Du vill veta allt om vin, är social och trivs med att möta nya människor. Ditt önskemål är en utbildning som aktivt förbereder för yrkesrollen, och att de nya kunskaperna sätts på prov redan under studietiden.

Läs vår intervju med vår kursettan 2021 Amanda Lindbom Edwall, en fantastisk ambassadör för Restaurangakademien och en enorm tillgång för vår bransch: Intervju»

Kursomfattning: 200 YH-poäng (ett års heltidsstudier, två terminer), varav 16 veckor LIA (praktik). Utbildningen är avgiftsfri samt berättigar till studiemedel.

BEHÖRIGHETSKRAV

Gymnasieexamen, alternativt motsvarande t ex utländska gymnasiebetyg. Tidigare serveringserfarenhet är meriterande, men inte ett krav.

DOKUMENT ATT SKICKA IN INFÖR DIN UTBILDNING TILL SOMMELIER
  • Gymnasiebetyg/Gymnasieexamensdokument eller motsvarande (OBS Inskickade betyg måste vara i originalutförande, skärmdump av onlinepublicerade betyg godkänns ej)
  • CV
  • Eventuella intyg från arbetsgivare/tidigare utbildning

Godkända filformat är Word och Pdf. Vi behöver även ditt personnummer och din nuvarande bostadsadress.
Efter att din ansökan behandlats kommer du bli kallad till Restaurangakademien för en intervju/praktisk övning. Därefter kommer du få ditt antagningsbesked.

Sommelier-utbildning, CSN

När du läser vår sommelierutbildning (YH) blir du behörig för att ansöka om studiemedel från CSN, förutsatt att du inte redan har nyttjat hela ditt berättigade studiemedel.

Aktuella stipendier

Ladda ner schema här »

För mer information om utbildningen vänligen kontakta vår utbildningschef Morgan Kjellström.

Ansök här!