• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SOMMELIERUTBILDNING STEG 2

Datum för höstterminen 2022

Utbildningen börjar den 15 augusti och äger rum varje måndag (med uppehåll för höstlov) till och med den 28 november.

Bli WSET Level 3 sommelier

Utbildningens innehåll: Steg 2 på Sommelierutbildningen är en heldag i veckan under 15 veckor. Restaurangakademiens Sommelierutbildning Steg 2 (WSET Level 3) fördjupar kunskaperna i vintillverkning, odling, länder och regioner, svensk samt internationell sprit, ölbryggning/hantering, kemi och dryckeslistor. Med diplomet, högt rankat i branschen, kan du tillskriva dig titeln Diplomerad Sommelier. Efter godkänd examination innehar du också den internationella certifieringen WSET Level 3.

WSET Level 3

WSET Level 3 är en kvalifikation för att bli yrkesverksam i vinindustrin. Detta är för dig som vill gå djupare in i vinvärlden och få större och detaljerad förståelse för druvodling och vinframställning. När utbildningen är klar kommer du kunna bedöma olika sorters viner och med säkerhet förklara viner och dess kvalitet.

WSET Level 3 – diplom

Efter ditt slutförande kommer du få ett WSET Level 3-diplom och ett kavajstift. Du kommer också kunna använda en WSET-logotyp.

För att läsa denna utbildning kräver det att du har avslutat vår Sommelierutbildning steg 1 (WSET Level 2) och har ett starkt intresse för vin som du har förädlat till kunskap. Du har en stark vilja att involvera andra drycker; från öl, vidare till likörer, whisky och rom, fram till den finaste av champagne.

Läs mer om certifieringen här » .

Pris: 40 560 kr exkl. moms (50 700 kr inkl. moms). 10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av båda stegen samtidigt.

Klicka här om du vill delbetala kursavgiften. Obs! Detta måste göras innan du anmäler dig.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Vad händer efter avslutat WSET Level 3-certifiering?:

Efter avslutad WSET Level 3 kan du välja att gå ytterligare en utbildning och få certifieringen WSET Level 4 – en certifiering på expertnivå som täcker alla aspekter kring vin. Utbildningen löper över två år.

Boka här »

Ladda ned mer info här »

Ladda ner schema här »

För mer information om utbildningen vänligen kontakta vår utbildningschef Morgan Kjellström.

Anmäl dig här!