• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

TALLRIKSDESSERTER

Datum: tisdagen den 8:e september 2020, kl 8:30-15:30

Restaurangakademiens kurs i tallriksdesserter​ riktar sig till restaurangens konditor. Lär dig hur man på bästa sätt komponerar en enastående dessert med variationer på texturer, temperaturer och tekniker.

Vi kommer gå igenom:

  • Grundläggande inom glass/sorbet
  • Chokladtemperering
  • Dekorationer i socker och choklad
  • Mousser
  • Krämer
  • Bakning

Kursledare: Sebastian Pettersson Svenska Kocklandslagets egna chocolatier med ett VM-guld och ett OS-guld i bagaget. Tidigare har han varit konditor på både Oaxen Krog** och Operakällarens Matsal*. Numera reser han världen över och sprider sin kunskap genom kurser och konsultarbeten. Vill du se mer av Sebastians skapelser, kika in på han instagram @seb.pettersson eller hemsida. www.sebpettersson.com

Du: Arbetar med desserter inom restaurang.

Pris: 2 850 kr per person exkl. moms
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror samt en vällagad lunch signerad Julius Wallmo. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig så att du ska få ut mesta möjliga av dagens innehåll.

Lokal: Kursen hålls i Restaurangakademiens kök på Rökerigatan 4 i Stockholm

Anmäl dig här!