• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

OSTUTBILDNING

TITEL: DIPLOMERAD FROMAGER

Nästa kursstart: 10 april 2019
Kursdatum: 10 april, 24 april, 8 maj, 15 maj

Ost är gott! Ost är ett av våra viktigaste livsmedel och ost har funnits på våra bord sedan urminnes tider. Från början var ost ett sätt att konservera mjölken. Men ost är också kultur som kräver kunskap och erfarenhet. En ost kan vara en hel måltid i sig själv, men ost passar även utmärkt i olika måltidssammanhang. Du behöver egentligen aldrig slänga en ost. Ost är ett av de mest hållbara livsmedlen och miljömässigt helrätt samt viktig i matlagning.

DU: Kursen har inga förkunskapskrav, men är lämplig för dig som är ostälskare och arbetar i kök, kafé, matsal, vinbar, butik, delikatessdisk eller som säljare och behöver bra referenser och bredare kunskaper i ämnet. Eller så kanske du bara vill lära dig om ost och avlägga fromager-examen. Stort fokus ligger på provningar men också på orienterande grundläggande teoretiska kunskaper.

Ur kursprogrammet:
• Vad är ost?
• Ostkultur och ostens historia
• Från jord till bord: betet, mjölkdjur, mjölken, tillverkningstekniker, lagringstekniker, ost i säsong, ost i måltiden, ostbuffet, ost och drycker
• Provningar – vi jämför olika mjölksorter, tillverkningstekniker, lagringstider och ursprung
• Matlagning med ost – osträtter i säsong och för alla tillfällen
• Provning drycker till ost
• Skriftligt teoriprov och praktisk examen

Diplom efter avslutad kurs och godkänt examensprov.

OMFATTNING: Ostutbildningen sträcker sig över fyra heldagar inklusive examination och diplomering

KURSLEDARE: Ia Orre, Roland Persson och ett antal föreläsare från olika delar av ostbranschen; forskare, ostmakare, nationella och internationella osthandlare och affineurer/mognadslagrare.

KURSAVGIFT: 9 900 kr exkl. moms

Kontakta oss