• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

CHOKLADKURS MED SEB PETTERSSON

Datum: torsdagen den 7:e maj 2020, kl 9:00-16:00

Restaurangakademiens kurs i chokladtekniker tar dig från grunderna i chokladtemperering till avancerade moderna dekorer. Lär dig smaksätta egen choklad, spraya praliner med airbrush, koka silkeslena ganacher, gjuta glansiga praliner och göra krispiga dragées.

Vi kommer gå igenom:

  • Gjutning av praliner
  • Airbrush
  • Dekorer
  • Ganacher
  • Smaksatt choklad
  • Dragées

Kursledare: Sebastian Pettersson Svenska Kocklandslagets egna chocolatier med ett VM-guld och ett OS-guld i bagaget. Tidigare har han varit konditor på både Oaxen Krog** och Operakällarens Matsal*. Numera reser han världen över och sprider sin kunskap genom kurser och kunsularbeten. Vill du se mer av Sebastians skapelser, kika in på han instagram @seb.pettersson eller hemsida www.sebpettersson.com

Du: Arbetar inom restaurang, konditori eller bageri

Pris: 2 850 kr per person exkl. moms
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror samt en vällagad lunch signerad Julius Wallmo. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig så att du ska få ut mesta möjliga av dagens innehåll.

Lokal: Kursen hålls i Restaurangakademiens kök på Rökerigatan 4 i Stockholm

Anmäl dig här!