• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

AVGIFTSFRI KÖKSCHEFSUTBILDNING

ANPASSAD FÖR DIG SOM ÄR PERMITTERAD ELLER ARBETSSÖKANDE

I slutet av maj ansökte vi om att bedriva vår ordinarie kökschefsutbildning som en avgiftsfri och CSN-berättigad yrkeshögskoleutbildning  (Yh) anpassad för dig som är arbetssökande eller korttidspermitterad. Vid permittering går du utbildningen under den tid som du inte arbetar eller enligt annan överenskommelse med din arbetsgivare. Vi får besked senast den 15 juli om utbildningen blir beviljad, därefter börjar antagningsperioden. Gör en intresseanmälan nedan så kontaktar vi dig när vi har fått beslut från Yh-myndigheten. Vi ansöker om att få bedriva utbildningen i Stockholm och Östersund.

VIDAREUTBILDNING FÖR KOCKAR

Restaurangakademiens kökschefsutbildning är en vidareutbildning för kockar och kökschefer. Lärarledda föreläsningar varvas med självstudier och praktik. Föreläsningarna omfattar:

Ledarskap och strategi

  • Restaurangen som helhet, kök och matsal i samarbete
  • Planering, schemaläggning, administration
  • Personalpolitik, fackliga frågor, anställningsavtal
  • Ledarskap och kommunikation

Ekonomi

  • Budget, kalkylering, redovisning, avtalsskrivning, inventering
  • Revenue management

Avancerad råvarukunskap

  • Kostlära: dieter, näringsrekommendation, näringsberäkning, allergier
  • Mat och dryck i kombination
  • Medveten matlagning, dvs. miljömedveten, energieffektiv och ekologisk
  • Kött; styckning, styckningsdetaljer, råvaruekonomi
  • Fisk; hållbarhet, förvaring, hantering, hållbart fiske, råvaruekonomi, säsonger
  • Grönsaker; råvarugenomgång, säsong, produktion, kvalitet, ekonomi
  • Ta vara på råvaran och minimera svinn
OMFATTNING

Utbildningen omfattar totalt 16 veckor, varav skolförlagd undervisning 1-2 dagar per vecka och praktik i snitt 2 dagar per vecka. Möjlighet finns att förlägga praktiken på de veckodagar som passar deltagaren bäst. Resterande tid är självstudier. Detta motsvarar totalt 80 YH-poäng.

BEHÖRIGHETSKRAV

Gymnasieexamen, alternativt motsvarande t ex utländska gymnasiebetyg, samt ha varit yrkesverksam som kock eller kallskänka på restaurang i minst sex månader på heltid. Förbered dokument som styrker detta inför eventuell ansökan (OBS Inskickade betyg måste vara i originalutförande, skärmdump av onlinepublicerade betyg godkänns ej).

ANSÖKNINGSPERIOD 

Om utbildningen blir beviljad startar ansökningsperioden 18 juli och pågår till och med den 3 augusti.

PLATS

Vi ansöker om att få bedriva en utbildning i Stockholm och en utbildning i Östersund.

PRIS 

Utbildningen är avgiftsfri och CSN-berättigad. Kostnader för studiematerial och lunch tillkommer.

KURSSTART 

2 september 2020

Läs mer om föreläsarna här »

Gör din intresseanmälan här!

När du väljer betalsätt, välj kontant!

För ytterligare information, kontakta:
Jenny Hagberg
070-182 77 58
jenny.hagberg@restaurangakademien.se