• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Ulrika Karlsson ny kreativ ledare på Restaurangakademien

Från och med höstterminen 2017 tar krögaren, sommelieren och vinskribenten Ulrika Karlsson över rodret som kreativ ledare för Restaurangakademiens utbildningar inom dryck och matsalarbete.

Restaurangakademien har sedan drygt trettio år utbildat restaurangbranschen. Nu blir krögaren, sommelieren och vinskribenten Ulrika Karlsson ny kreativ ledare för utbildningarna inom dryck och matsalsarbete. Ett uppdrag som främst innebär att utveckla och säkerställa hög kvalitet på utbildningarna. Ulrika driver bland annat Krakas krog på Gotland och är känd för sin gedigna kunskap inom service och försäljning, områden som hon också undervisar i på Restaurangakademien.

–    Det är med stor glädje och stolthet som vi har knutit en av de främsta förebilderna i restaurangbranschen till oss, säger Markus Löfgren, verksamhetschef på Restaurangakademien. Ulrika är en mycket uppskattad föreläsare sedan många år och hennes kunskap och energi kommer att vara en stor tillgång.

Ulrika blir en given del i undervisningen och utvecklingsarbetet av Restaurangakademien. 2015 lanserades en restaurangchefsutbildning och närmast står sommelierutbildningen inför uppgraderingar för att möta de ökade behoven i restaurangbranschen. Ulrika arbetar aktivt på matsalsgolvet och blir en viktig länk i arbetet.

–    Det känns som en fantastisk möjlighet att få påverka redan på utbildningsstadiet för kommande kollegor. Utbildning har alltid legat mig varmt om hjärtat och Restaurangakademien är både ledande i branschen och en plats som banar för utveckling, säger Ulrika Karlsson om det nya uppdraget. Här finns dessutom ett stort värdskap, vilket är viktigt för mig.

Ulrika tar över rollen från Magnus Svensson som efter tio år valt att lämna sin post för nya utmaningar. Fredrik Eriksson fortsätter som kreativ ledare för Restaurangakademiens långsiktiga strategier och som styrelseledamot.

Om Ulrika Karlsson
Familj:
Sambon Patrik Strömsten och sonen Charlie Pep
Bor: Gotland och Riksgränsen
Gör: Driver Krakas Krog på Gotland och framtida Niehku Mountain Villa i Riksgränsen. Vinskribent i Livets Goda.
Utbildning: Fil kand. i restaurang- och måltidskunskap samt sommelier vid Restauranghögskolan i Grythyttan
Utmärkelser: Guldbrickan, Gotlands största talang 2015
Aktuell som: Ny kreativ ledare på Restaurangakademien