Välkommen till oss
Restaurangakademien är en kreativ mötesplats för kunskapsutbyte inom mat, dryck, ledarskap och service. Genom våra kurser och utbildningar formar vi nästa generation branschexperter inom restaurangvärlden.
I fokus just nu
Fördjupning inom vin
Det här är vår nya vinkurs för dig som antingen redan gått Grunderna inom vin eller som vill påbörja en längre utbildningsresa inom dryck. Kursen omfattar tio kvällstillfällen med start den 10/4 kl.
YH-utbildning
Nu kan du ansöka om en plats till vår Yrkeshögskoleutbildning Internationell Sommelier – Matsalschef med start den 9/8. Skicka in din ansökan senast den 15/5.
Pâté-Croûte
Välkommen till en unik kurs i Pâté-Croûte med den svenska mästaren Malidza Larsson. Under två kvällar kommer du att få lära dig konsten att skapa den perfekta Pâté-Croûte från grunden.
Low intervention wine
Välkommen till en helt ny och alldeles unik utbildning! Under fyra tillfällen får du chans att fördjupa dig inom vinproduktion med minimal inverkan från en objektiv synvinkel.
Vårens delikatesser
Våren är en underbar tid för alla matlagare – en säsong fylld av färska, späda grönsaker, örter, skott och primörer! Vi kommer laga mat med vårens delikatesser och grönsaker i fokus
Styckningskurs
Är du intresserad av att lära dig hantera hela köttstycken? Lär dig att förädla olika delar, från steg till sadel, och upptäck hur man bedömer köttkvalitet samt väljer rätt tillagningsmetoder.
Ett år, fyra säsonger
I kursen Ett år fyra säsonger kommer du få jobba med råvaror och tillagningsmetoder som kännetecknar varje specifik årstid. Vi börjar med vårens primörer den 7/5.
Amerikas kök
Är du nyfiken på Amerikas mångkulturella smakkombinationer och breda utbud av olika kök? Ta chansen att gå en inspirerande heldagskurs.
Missa inte Commis Award under GastroNord 10/4
Bocuse d’Or Sweden Commis Awards är en årlig tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på gymnasiet på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Syftet med tävlingen är att inspirera fler kvinnor till att tävla i matlagning samt att på sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or.
Hämta din gratisbiljett till mässan, uppge kod GASTRO24
Team Sweden tog silver i Bocuse d’Or Europa
Efter 5 timmar och 30 minuters intensivt tävlande i Trondheim stod det klart att Gustav Leonhardt och team Sweden blir tvåa i tävlingen och med det tar sig vidare till världsfinalen av Bocuse d’Or. Noel Moglia tog även utmärkelsen bästa commis!
Event på Restaurangakademien
Bjud in dina vänner eller kollegor till ett oförglömligt event hos oss! Vi skräddarsyr allt från middagar och dryckesprovningar till after-works, konferenser och fester – alltid anpassat efter dina önskemål.
Maila in din eventförfrågan här!
Våra erbjudanden
Dryck, Matlagning, Ledarskap eller Service? Hos oss finns något för alla, till och med för den som vill studera på distans. Vi erbjuder en mängd olika kurser och utbildningar med varierande omfattning och förkunskapskrav.