• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Tour de France

Kursdatum: 16 oktober, 09.30-16.00

Kursinnehåll: Frankrike har alltid varit en stor del av mitt liv. Finns det något mer inspirerande än att besöka den lokala marknaden och fylla korgen med fantastiska produkter och råvaror?

Fransmännen har under generationer förfinat kokkonsten och placerat landet på kartan som en av världens absolut främsta matdestinationer. Efter fyra års erfarenhet från Frankrikes bästa krogar, kommer Julius under en heldag lära ut om enkelheten i fransk matlagning samt hur man på bästa sätt tillagar råvarorna. I kursen får du lära dig att laga mat på säsongens bästa råvaorar med inspiration från Frankrikes olika regioner. Råvarorna hämtar vi från hav, skog, kust, berg och gröna fält. Du kommer även få möjlighet att ta del av klassiska och moderna tekniker. Kursen avslutas givetvis med en klassisk Tarte Tatin tillagad av köket!

Föreläsare: Julius Wallmo
Julius har tidigare arbetat som kökschef på Restaurangakademien i 12 år, vilket gör honom till en van kursledare med ett stort intresse för att dela med sig av sina kunskaper. Innan dess arbetade han på de trestjärninga krogarna Troisgros i Roannehos hos Michel Troisgros och på Guy Savoy på restaurangen med samma namn i Paris. Idag driver Julius sitt egna bolag, Julius Wallmo Gastronomi, där han arbetar med cateringar, leder matlagningskurser på bland annat Aveqia och PS Matsal samt arbetar som konsult. Julius arbetar även extra för Sveriges Konung och drottning och lagar mat till dem privat samt på olika officiella evenemang. Dessutom är han sommelierutbildad vilket ger honom en extra känsla för smaker och hur de ska kombineras!

Pris: 3 195 kr inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Boka här!