• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Sveriges roligaste vinlistor del 2 – Stockholm

juni 12, 2018 Posted by

Nu är det dags att se vad Stockholm har att erbjuda i vinglaset! Vår kreativa ledare för dryck och matsal, Ulrika Karlsson, är sommelier och krögare och driver verksamheter både på Gotland och i Riksgränsen. Däremellan är hon flitig restauranggäst över hela Sverige och har samlat på sig intressanta ställen som sticker ut från mängden.

I förra spaningen tog hon oss från Lappland till Uppsala och nu är det huvudstadens tur! Fortsättningen på vår vinresa söderut publiceras inom kort.

AG – Stockholm
Maffig vinlista med precis allt på menyn, en djupdykning i Bourgogne rekommenderas. Restaurangens fokus på kött kontras med ett rödvinsutbud i absolut världsklass. Humana priser.

Pubologi/Djuret – Stockholm
Förmodligen Stockholms bästa vinpriser, här osar det passion i källaren. Den välfyllda vinlistan är djup och bred, bara det bästa är gott nog. Generöst öppnas de mest oväntade buteljerna.

Babette – Stockholm
Ett hål i väggen med underbart barhäng. Vinlistan är kort men naggande god, selektionen är på topp och priserna till gästernas fördel.

Volt – Stockholm
Benhård filosofi med naturliga viner i fokus, genom åren har man samlat kompetens och byggt en fantastisk vinlista med mycket gott. Prisbilden är riktigt resonlig.

La Vecchia Signora – Stockholm
Dagar när suget efter Piemonte är som störst styrs stegen till denna söderitalienare. Bland Barolo är urvalet både djupt och brett med en hel del moget på menyn.

19 glas – Stockholm
Förmodligen Stockholms mest personliga vinkällare men också stans coolaste sommelier. Peter Bennysson har en arsenal av naturviner i källaren. Här är kunskapen stor och det öppnas friskt!

Operakällaren – Stockholm
Krogen har länge gett sina gäster skrämselhicka när det gäller prissättning. Glöm det, nu gör man fynd i källaren. Generöst öppnas de mest oväntade buteljer. En osannolik vinskatt som måste upplevas.

The Winery Hotel – Stockholm
Orkar man ta sig utanför tullarna är denna pärla värd en omväg. Vinlistan innehåller förmodligen stans flesta fynd. En god selektion viner till fantastiska priser, en pava eller två på hotellets tak är ett måste.

Combo Vinbaren – Stockholm
Vasastans egen vinbar med en riktigt rolig lista att grotta ner sig i. Här serveras oändligt många viner på glas oavsett vilken del av vinvärlden man gillar. Hänget är chosefritt och välkomnande.

Sturehof – Stockholm
En institution för vinnördar, de generösa öppettiderna gör det möjligt att i princip alltid slinka förbi för ett glas riktigt gott. Stans roligaste restaurangmiljö med riktigt djup i källaren.Kommentarer