• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Sveriges roligaste vinlistor del 1 – från Lappland till Uppsala

april 17, 2018 Posted by

Vår kreativa ledare för dryck och matsal, Ulrika Karlsson, är sommelier och krögare som driver verksamheter både på Gotland och i Riksgränsen. Däremellan är hon flitig restauranggäst över hela Sverige och har samlat på sig intressanta spaningar och ställen som sticker ut från mängden.

Vi frågade Ulrika vilka Sveriges roligaste vinlistor är just nu. Nedan är hennes tips där vi börjar i Lappland och skålar oss vidare ner till Uppsala. Fortsättningen på vår vinresa söderut publiceras inom kort.

Niehku Mountain Villa – Riksgränsen/Lappland
Högsta kvalitet till extremt låga priser, en välfylld källare med bara det bästa. Ett oslagbart dryckespaket till menyn!

Restaurang CG – Luleå
Bästa stället om man vill ha riktigt roliga viner i den här stan. Mitt tips är att välja bland flaskorna, betydligt mer spännande än glaslistan.

Köksbaren – Umeå
Stor vinlista med många valmöjligheter, man har satt en personlig prägel på listan. Kul viner på glas är ett plus.

Linnéa&Peter – Örnsköldsvik
En pärla om man råkar vara i Ö-vik. Oväntat många och goda viner på listan. Prissättningen är ett plus, man öppnar villigt det mesta som ligger i källaren. Den generösa öllistan är värd en omväg.

Granen – Åre
Årets roligaste vinlista tillskriver jag Petter Alexis Askergren. Hans egen källare finns nu tillgänglig på Granen. Galet roliga viner, många till fyndpriser därtill mogna buteljer som bara måste upplevas.

Lammet & Grisen – Sälen
En vinlista fylld till bredden med klassiska viner, årgångsdjupet är stort och urvalet bland glasviner är brett. Ge listan tid, här finns riktiga fynd för den som letar.

Vinbaren i Uppsala – Uppsala
Här råder sann vinglädje, det stora antalet viner på glas gör att det finns något för alla. En separat lista med exklusiva viner på glas i sann ”vinälskaranda”.Kommentarer