• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SUSHIKURS MED SUSHI SHO

Datum:
Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Sushi Sho slog igenom under 2014 med en stil på sushi som skiljde sig från den gängse fusionstilen som är utbredd i Sverige. Här serveras en egen variant av Edomae sushi, nigirisushi från Tokyo med rötterna i 1800 talet. Ren och avskalad mat med en stor regelbok.

Under kursen kommer Carl Ishizaki gå igenom grunderna i Edomae sushi och lite om dess historia. 80% av resultatet ligger i behandlingen av riset och vi börjar med att lära oss hur man tvättar, kokar, behandlar och tänker ris.

Många av Edomaeteknikerna är från tiden innan kylskåp och handlar om hur man både bevarar och plockar fram det godaste ur fisk och skaldjur. Vi går igenom tekniker som Shoyuzuke (sojagravning), Kombujime (tånggravning), Sujime (vinägerinläggning).

Efter den här dagen kommer du vara orienterad i teknikerna, smakerna och tänket bakom Edomae sushi. Nigiritekniker berörs endast kursivt.

Kursledare: Carl Ishizaki
Carl Ishizaki har arbetat på de bra sushirestaurangerna i Stockholm sedan mitten av nittiotalet. Sedan våren 2014 driver han Sushi Sho i Vasastan. I februari 2016 tilldelades Sushi Sho, som första sushirestaurang i Norden, en stjärna i Guide Michelin och har behållit den sedan dess.

Pris: 2995 kr I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.