• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

STYCKNINGSKURS

Datum:
söndag 28 mars 2021, kl. 09:30-16:00

Kursinnehåll:  
Råvarukunskap, Styckning och Tillagningsmetod är tre ben som avgör hur du kommer lyckas med köttet.

Många drar sig för att köpa hem helt kött eftersom de inte känner till hur det ska styckas. Det finns flera vinster med att kunna hantera helt kött, bland annat den goda fonden som utgör grunden i många såser och soppor.

Du får lära dig att välja rätt del av djuret beroende på vad du ska laga – hur du kan se vad som kännetecknar god kvalitet och hur du lyckas med tillagningen för att behålla råvarans kvalitet.

Vi inleder dagen med att stycka fågel. På vårens kurs styckar vi sen helt lamm och tillagar alla delar på djuret. På höstens kurs styckar vi helt rådjur eller hjort och tillagar de olika styckningsdelarna.  Med rätt hantering och användning av olika styckdetaljer blir maten godare till en lägre kostnad och tar samtidigt mindre tid.

Magnus ger dig enkla och handfasta tips och tricks för hanteringen i köket. Skynda dig att boka den här kursen som efterfrågats av många!

Kursledare: Magnus Albrektsson
Magnus driver idag Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Magnus är sedan ett par år en av de flitigast anlitade kursledarna på Restaurangakademien.

Med sina dryga 20 år på välrenommerade restauranger som Riche, Leijontornet, Rolfs Kök, F12 group och Lux Stockholm har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt för bästa inlärning.

Pris: 2 995 kr
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig och kursledaren för att underlätta att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!