• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Studentintervju: David Enmark, Ostutbildningen

mars 16, 2020 Posted by

Yrke: Driver restaurangen Davidathome tillsammans med sin familj hemma i köket på Tranholmen

Varför valde du att utbilda dig till fromager på Restaurangakademien?
– Jag vill hela tiden förkovra mig i vårt yrke. Och älskar ost!

Hur levde utbildningen upp till dina förväntningar?
– Mycket bra, den berörde alla delar från jord till bord.

Var det någon del av utbildningen som du hade extra stor behållning av?
– Jag tycker mjölkprovningen var väldigt givande och Spanien var spännande. Det var många små guldkorn. Jag skulle kunna nämna små korn hos alla länder.

Hur har du fått användning av utbildningen hittills?
– På många sätt. Men framför allt respekt för hantverket och alla som för de svenska traditionerna vidare.

Har du något tips till den som funderar på att gå Ostutbildningen?
– Ta chansen att höja ditt eget kunnande och få förståelse för vad som får en ost att bli god!

Har du något övrigt du vill tillägga?
– Ju mer man lär sig desto mindre känns det som man kan.

Ostutbildningen sträcker sig över fyra dagar och ger vid godkänd examination titeln Diplomerad Fromager.

Nästa kursstart: 15 april 2020, onsdagar
Läs mer här!



Kommentarer