• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Stefan Ekengrens 5 tips för framgångsrikt ledarskap

oktober 15, 2018 Posted by

Mottagaren av Karin Franssons mentorpris 2018 heter Stefan Ekengren och är köksmästare på Restaurang Hantverket i Stockholm. Vi frågade Stefan vilka som är hans fem viktigaste punkter för ett framgångsrikt ledarskap. Här är hans lista, utan inbördes rangordning:

Tydlighet 
Att alltid vara tydlig, och konsekvent i den tydligheten är en av de viktigaste nycklarna för mig. Medarbetarna vet alltid var jag står och att jag inte vacklar

Kärlek/glädje/respekt
Jag bryr mig om mina medarbetare. På riktigt. För mig är det grundat i en nyfikenhet som genomsyrar hela verksamheten, vi ska vara nyfikna. På allt. Glädjen kommer med nyfikenheten, och respekten för varandra är det som alltid finns i glädjen och nyfikenheten

Vi ska alltid hjälpa varandra
Jag har ett ”mind set” som lyder: vi ska alltid hjälpa, serva och backa varandra mer än vi servar och hjälper våra gäster. Det kan egentligen låta bakvänt men när det sitter och när kulturen med detta är inkörd blir vi ett sjukt tight team som servar gästerna unikt bra

Kunskap
För mig var det viktigt att vara väldigt ”utbildad” i Hantverket, påläst och att jag hade en filosofi med maten och servicen innan jag började fundera på att jobba som köksmästare. Det ger ett lugn och en trygghet som är ovärderlig

Schyssta arbetstider 
Mitt team ska alltid jobba normala arbetstider med ett schema som är korrekt och konsekvent. Otroligt viktigt att alla kan ha ett liv och att man inte är slutkörd. MEN, när man sen är på jobbet förväntar jag mig fullt fokus och kraft!

Mottagaren av Karin Franssons mentorpris utses genom nomineringar från branschen och en jury. Pristagarna kommer att vara ett bollplank för befintliga och framtida utbildningar på Restaurangakademien. Lär mer om Stefan Ekengrens ledarskapsfilosofi på vår kökschefsutbildning där han är en av föreläsarna.

Lina Telander, RestaurangakademienKommentarer