• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Skräddarsydd inspirationsutbildning för måltidspersonal

Med jämna mellanrum gör vi så kallade skräddarsydda utbildningar (om det är en grupp om minst 12 deltagare) där vi i samråd med uppdragsgivaren anpassar en utbildning efter kundens behov och utbildar antingen i Restaurangakademiens lokaler i Stockholm eller på plats hos kunden.

Syftet med kursen är att ge kökspersonalen inspiration till nya rätter och nya tankesätt inom matlagning från grunden. Till exempel genom att ge personalen kännedom om nya råvaror, nya smaker och idéer (genom att t ex blanda in mera grönsaker i matlagningen), föreslå arbetsrutiner som underlättar matlagningen och att inspirera personalen till att hitta nya arbetssätt.

Förmiddagen ägnas åt föreläsning och diskussioner och eftermiddagen tillbringas i köket. Gruppen delas in i mindre grupper som får några recept var av olika sallader, röror och bröd att tillaga. Vi dukar fram ett stort inspirerande utbud av olika grönsaker, frukter och övriga råvaror för att sedan kunna presentera en härligt färgsprakande buffé av nya rätter.

Vår utbildare inom Offentlig Gastronomi är Michael Bäckman, kökschef från Annerstaskolan i Flemingsberg. Michael har tidigare erhållit bland annat Arla Guldko och är en populär föreläsare och inspiratör.

Kontakta oss!