• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SKALDJUR DELUXE

Datum:
Söndag 14 februari 2021, kl. 09:30-16:00

Kursinnehåll:
Den här dagen ägnar vi åt att botanisera bland det lyxigaste som finns från havet – skaldjur! Under några intensiva timmar i Restaurangakademiens kök kokar vi humrar, öppnar ostron och pilgrimsmusslor samt tillagar härliga levande havskräftor. Vi kommer även att arbeta med musslor i olika former, som t ex knivmusslor, blåmusslor och vongole. Alla dessa förstklassiga råvaror mynnar ut i rätter med smaker från både Norden och Sydeuropa samt andra delar av världen som till exempel Asien. Naturligtvis tar vi även tillvara på skalen och lär oss att koka riktigt goda fonder.

Dagen kommer kryddas med värdefulla tips och användbar kunskap; till exempel hur skaldjur skiljer sig åt beroende på varifrån de kommer. Vi jämför bland annat svenska belonostron med ostron rån Frankrike.  Vi kommer även gå igenom vad man ska tänka på när man handlar skaldjur.

Efter ”Skaldjur Deluxe” kommer du kunna bjuda dina vänner på en skaldjursfest utan dess like!

Kursledare: Julius Wallmo
Som kökschef på Restaurangakademien omger sig Julius alltid av elever och lärlingar vilket gör honom till en naturlig ledare med ett stort intresse för att dela med sig av sina kunskaper. Julius är inte bara kock, utan även sommelierutbildad vilket ger honom en extra känsla för smaker och hur de ska kombineras.  Innan Julius började på Restaurangakademien arbetade han hos Michel Troisgros på Troisgros i Roanne och hos Guy Savoy på restaurangen med samma namn i Paris. Båda är trestjärniga restauranger belägna i Frankrike.

Pris: 3 450 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta så att du ska få ut det mesta möjliga av kvällens innehåll.

Anmäl dig här!