• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SKALDJUR DELUXE – GRUNDER OCH TILLAGNING

Kursdatum: 30 oktober, 09.30-16.00

Kursinnehåll: Samla på dig grundläggande kunskaper om havets läckerheter och lär dig tillaga skaldjur till perfektion i vår skaldjurskurs! Under en heldag kommer vi ägna åt oss att botanisera bland några av havets lyxigaste råvaror. Du kommer få testa att skapa enklare rätter med allt från humrar, havskräftor, pilgrimsmusslor och ostron. Naturligtvis tar vi även tillvara på skalen och lär oss att koka goda fonder. Dessutom kommer dagen kryddas med värdefulla tips och användbar kunskap; t.ex. vad man ska tänka på när man handlar och tillagar skaldjur men även hur man och omhändertar dem.

Föreläsare: Douglas Fagerman
Douglas har hållt i många matlagningskurser genom åren, främst på matstudion Swedish Taste Stockholm och Urban Deli Matstudio. År 2014-2016 medverkade han i Stockholm Culinary Team samt Juniorkocklandslaget och lyckades tillsammans med sina lagkamrater kamma hem guldmedaljer i både VM och OS. År 2020 medverkade han ytterligare en gång i Stockholm Culinary Team, men denna gång som coach – tillsammans vann laget ett OS-silver. Utöver tävlandet har Douglas arbetat på Restaurang GQ, Oaxen, Sensum m.fl och sedan 2018 driver han catering- och kökskonsultfirman Chefly AB som han idag arbetar med på heltid.

Pris: 3 650 kr inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Boka här!