• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SÅSER!

Kursdatum: 30 november, 17.00-22.00

Kursinnehåll: Såsens roll på tallriken är inte bara ett tillbehör, ofta är det den som lyfter hela rätten. I denna kurs är såsen huvudrollen. Kvällen inleds med en genomgång av fyra puttrande fonder – kalv, kyckling, fisk och skaldjur. Sedan bygger vi vidare på dessa för att få en så bra sås som möjligt. Varje fond kommer mynna ut i 2-3 såser som deltagarna får smaka på och känna vad som händer vid smaksättning – ska man använda smör, grädde eller crème fraiche?

Vi kommer bygga upp stationer där alla får göra emulsionssåser som bearnaise, hollandaise och majonnäs. Sen fortsätter vi med kalla såser, till exempel salsa verde och mojo rojo.

Under kursens gång kommer vi också gå igenom såsskapandets fallgropar. Hur räddar man sin bearnaise? Hur balanserar man smakerna efter att ha kryddat för mycket? Hur reder man såsen?  Vilken är den perfekta konsistensen? Hur påverkas såsens färg av värme?

Givetvis kommer du inte att gå hungrig härifrån. Kursen inleds med en soppa och avslutas med en måltid där vi smakar kvällens såser tillsammans med kött, fisk och grönsaker.

Föreläsare: Magnus Albrektsson  
Magnus driver idag Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Han är sedan ett par år en av de flitigaste kursledarna på Restaurangakademien. Med sina dryga 20 år på Stockholms välrenommerade restauranger som Riche, Leijontornet, Rolfs Kök, F12 group och Lux Stockholm har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt.

Pris: 2 650 kr inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!