• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SÅSKURS

Välj mellan nedan datum
13 april 2021, kl 17.00-22.00
25 maj 2021, kl 17.00-22.00
21 september, kl 17.00-22.00

Kursinnehåll:
Såsens roll på tallriken är inte bara ett tillbehör, ofta är det den som lyfter hela rätten.  På den här kursen spelar den huvudrollen. Kvällen inleds med en genomgång av fyra puttrande fonder – kalv, kyckling, fisk och skaldjur. Hur bygger man vidare på dessa för att få en så bra sås som möjligt? Varje fond kommer mynna ut i 2-3 såser som deltagarna får smaka av och känna vad som händer vid smaksättning – ska man använda smör, grädde eller crème fraiche?

Vi kommer sedan att bygga upp stationer där alla får göra emulsionssåser som bearnaise, hollandaise och majonnäs. Sen fortsätter vi med kalla såser, till exempel salsa verde och mojo rojo.

Under kursens gång kommer vi också att gå igenom såsskapandets fallgropar. Hur räddar man sin bearnaise? Hur balanserar man smakerna efter att ha kryddat för mycket? Hur reder man såsen?  Vilken är den perfekta konsistensen? Hur påverkas såsens färg av värme?

Givetvis kommer du inte att gå hungrig härifrån. Kursen inleds med en soppa och avslutas med en måltid där vi smakar kvällens såser tillsammans med kött, fisk och grönsaker.

Kursledare: Julius Wallmo
Julius är Restaurangakademiens egen såsexpert. Som kökschef på Restaurangakademien omger sig Julius alltid av elever och lärlingar vilket gör honom till en naturlig ledare med ett stort intresse för att dela med sig av sina kunskaper. Julius är inte bara kock, utan även sommelierutbildad vilket ger honom en extra känsla för smaker och hur de ska kombineras.  Innan Julius började på Restaurangakademien arbetade han hos Michel Troisgros på Troisgros i Roanne och hos Guy Savoy på restaurangen med samma namn i Paris. Båda är trestjärniga restauranger belägna i Frankrike – såsens hemland.

Pris: 2 150 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta så att du ska få ut det mesta möjliga av kvällens innehåll.

Anmäl dig här!