Rimmad kycklingklubba med saltbakad potatis och mojo-rojo
4 pers.
Rimmad kycklingklubba
Ingredienser
8 kyckling drumstick (sista leden på låret)
Rimmlag
1 l vatten
2 dl salt
ca 400 g ankfett (går även bra med skirat smör eller neutral olja)
½ vitlök
timjan
- Rimma kycklingen i lagen i två timmar.
- Ta upp kycklingen från rimmlagen och torka av den.
- Koka i ankfett med vitlök och timjan tills köttet är mört och nästan släpper från benet.
- Bryn på kycklingen försiktigt vid servering.
Mojo-rojo
Ingredienser
4 paprika, röd
2-4 vitlöksklyftor
2-3 spansk peppar, röd
1-2 dl olivolja
½ tsk kummin
1 msk vinäger, röd eller sherry
- Kärna ur och rosta paprikan.
- Blanchera (förväll) chilin. Mixa. Rör i krossad vitlök, stött kummin och vinäger.
- Rör i oljan, lite i taget. Smaka av med salt.
Saltbakad potatis
Ingredienser
Ca 25 potatisar, små med skal
grovt havssalt
- Tvätta potatisen mycket noga. Koka potatisen med skal i lika delar vatten och salt.
- Slå av vattnet när potatisen är färdig och ställ tillbaka kastrullen på spisen och "torka" potatisen. Rör då och då.
Februari 2014
