Rimmad gös med skivad rå svamp, krondillsemulsion, ärtskott, spritärtor och forellrom
10 pers
Rimmad gös
Ingredienser
800 g gösfile
2 msk salt
1 msk socker
- Putsa fisken fri från skinn och hinnor. Strö över socker och salt över fisken och låt rimma minst 4 timmar.
- Skär den i tunna skivor, gärna halvfryst och lägg på tallrikar.
Krondillsemulsion
Ingredienser
100 g krondill
1 msk Dijonsenap
0,5 msk chardonnayvinäger
2 äggulor
5 dl rapsolja
Salt
- Mixa krondillen med rapsoljan. Sila. Vispa ihop senap, gulor och vinäger. Häll i oljan långsamt under ständig vispning.
- Smaka av med salt.
Dekoration
Ingredienser
100 g pillade spritärtor
100 g skivad svamp i säsong
Ärtskott
Olivolja
Citronjuice
100 g forellrom
Krutonger
Till den här rätten dricker ni med fördel Cono Sur Single Vineyard Chardonnay, Chile, 2014.
(Nr 6522 på Systembolaget)
September 2015
