• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Restaurangakademiens VD, Hanna Halpern, minns Magdalena Ribbing

October 2, 2017 Posted by

Det var med stor sorg och förvåning jag hörde om Magdalena Ribbings fallolycka. Jag lärde känna Magdalena när vi båda var ledamöter för Gastronomiska Akademiens vänförening för drygt tio år sedan.

Magdalena Ribbing hade många åsikter. Dock framförde hon sina åsikter och idéer på ett sådant sätt att det kändes som en kreativ idé och inte kritik. Hennes tankar var framåtriktade med fokus på förbättring och på medmänniskor.

Jag minns ett möte jag hade med henne på Restaurangakademien. Samtidigt i huset hade vi vår Sommelierutbildning.  I pausen blev hon överhopad av frågor. Vi blev båda förvånade över att hon blev igenkänd av 20-30 åringar från restaurangbranschen och att de ville veta så mycket. Hon ställde sig upp och höll en spontanföreläsning varpå eleverna ställde ytterligare frågor och Michel Jamais, dagens föreläsare, var den mest vetgirige.

Magdalena Ribbing var även ett stort fan av Årets Kock. Varje år intervjuade hon Årets Kock vinnaren och la ut artikeln i Gastronomisk kalender.

Magdalena hade gärna vägarna förbi Restaurangakademien. Bland annat höll hon mycket uppskattade föredrag om måltidskultur på våra företagsevent. Vem skall göra det nu? Jag vet att Magdalena aldrig kände sig oersättlig och gärna såg att det fanns andra som kunde ta över.

Just nu känns Magdalena Ribbing omistlig för mig.

Hanna Halpern, VD RestaurangakademienKommentarer