• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

RESTAURANGSVERIGE 2025

Preppa för de nya gästerna – Hållbarhet och verklighetsflykt i kombination

Datum:
Måndag 28 oktober 2019, kl. 13:00-15:00

Innehåll:
Matgäster i västvärlden förändrar nu sina konsumtionsvanor. Hållbarhetstrenden börjar påverka inköpspriserna och global lågprismat blir det enda valet för matföretag med pressade marginaler. Samtidigt som gästernas ideologiska dieter minskar kockens frihet och utmanar kreativiteten, men också höjer krav på livsmedel med rätt slags ursprung. Klimatdebatten för också med sig nya planeringar på råvarusidan. Alla förändringar sammantaget gör att lönsamheten i branschen ändrar utseende samtidigt som konflikten om maten tilltar. I denna föreläsning får vi exempel på hur man kan göra sig mer förberedd för matgästen på 2020-talet.

Föreläsare: Richard Tellström
Richard Tellström är universitetslektor i Måltidskunskap med inriktning mot måltidskultur och omvärldsanalys vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Richard föreläser även på Restaurangakademiens restaurangchefsutbildning och kökschefsutbildning samt är redaktör och researcher för historiska TV-serier. 

Pris: 925 kr per person exkl. moms (1 156 kr inkl. moms)

Anmäl dig här!

Foto: Thomas Szendrö