• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

PREPPA SOM EN KOCK

Kursdatum:
kontakta oss vid intresse

Kursinnehåll:
Den här kursen baseras på Magnus Albrektssons bok med samma namn (Norstedts, 2019). ”Preppa som en kock” innebär att fördjupa sin hemmamatlagning och lära sig förberedelsens betydelse för en lyckad bjudning. Följa säsongerna, rättens komponenter på tallriken, smakbilder, skapandet och förståelse för matens kemi.

Vikten av att preppa och vara förberedd är A & O i matlagning. Denna kurs ger dig en massa tips om just detta. Självklart lagas det även en hel del mat under dagen! All kunskap befästs praktiskt och vi tar oss an rätter som kryddrökt torsk, hummerravioli och stekt ankbröst med rödvinsbrässerat anklår.

Förhoppningsvis sitter du med vid bordet och njuter av dina vänners gemenskap vid nästa middag istället för att vara fast bakom spisen!

Kursledare: Magnus Albrektsson
Magnus driver idag Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Magnus är sedan ett par år en av de flitigast anlitade kursledarna på Restaurangakademien. Med sina dryga 20 år på välrenommerade restauranger som Riche, Rolfs Kök och F12 group har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt för bästa inlärning.

Pris: 2995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!