• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

PRALINKURS MED MARTIN MORAND

Datum:
Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll:
Det här är en dag i chokladens tecken! Martin Morand avslöjar vad som kännetecknar en bra pralin och hur den bör vara uppbyggd. Vi går igenom tekniker för hur du skapar perfekta emulsioner och fyllningar. Tillsammans gjuter vi sedan tunna fina pralinskal som vi fyller med era nygjorda ganacher, pate de fruit, gianduja, marshmallow och praline. Vi går också in på lite enklare målningstekniker med kakaofärger och naturliga färger, där vi använder både pensel och airbrush. Avslutningsvis försluter vi våra praliner innan det är dags att slå ut dem ur formen och njuta av en perfekt och glansig pralin.

Kursledare: Martin Morand
Martin Morand driver företaget Pastry Inspiration. 2015 såg vi honom som vinnare i Kanal 5:s tv-program Dessertmästarna. Martin vill genom sina desserter och smakfulla kreationer inspirera och utmana alla våra sinnen till att uppleva en njutning i ätögonblicket. En upplevelse av lycka.

Pris: 2895 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.