• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Petter på kökschefsutbildningen tog Månadens bild i oktober!

November 14, 2016 Posted by

En syn som värmer ett gammalt kockhjärta; ordning och reda och respekt för råvarorna. Så kan mitt vinnande motiv beskrivas. Bilden är tagen under lektionen ”kött”, då ett gäng biffsorter studerades och provades tillsammans med Richard Hofbauer från Menigo. Inte otippat blev Wagyu-biffen den stora favoriten, men även svenska och sydamerikanska biffar stod sig väl i konkurrensen tycker jag.

Jag som skriver heter Petter Falk och har tidigare jobbat som kock, köksmästare och styckmästare på ett antal av Stockholms bättre restauranger. Tillslut blev det dock för mycket övertid och utbrändheten var ett faktum. En timeout blev nödvändig, och i samma veva började jag utarbeta en plan för att komma på fötter igen. Kökschefsutbildningen på Restaurangakademien är en viktig del av den planen. 

Att byta bransch var egentligen aldrig något alternativ, eftersom jag trots allt tycker att jag har världens roligaste jobb. Istället hamnade fokus på att utvecklas som yrkesman och skapa mer långsiktiga förutsättningar för en lyckad (och sund!) karriär.

Mitt mål med utbildningen är att få bättre koll på de administrativa bitarna och helheten när det kommer till att driva en restaurang. Det kan förhoppningsvis ge mig extra trygghet och kött på benen i rollen som krögare eller kökschef i framtiden. Jag tror att en chef som har koll på allt har bättre siffror och gladare personal. Dessutom blir det mer tid över till matlagning om man snabbare kan jobba undan det administrativa.

Utmärkande för utbildningen och Restaurangakademien är att stämningen är positiv och ödmjuk – faktiskt lite av en motsats till branschens gammaldags gubbvälde. Det säger mig att Restaurangakademien, precis som jag, vill slå ett slag för ett livslångt lärande, bättre arbetsförhållanden och omsorg om branschens unga förmågor.

Petter Falk, studerande kökschefsutbildningen

Blir det du som tar Novembers Bild? Glöm inte att hashtagga din instabild med #restaurangakademien 🙂Kommentarer