• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

OSTKURS

Datum:
tisdag 13 november och tisdag 20 november 2018, kl 18:30-21:00

Kursinnehåll: Nyfiken på att lära dig mer om ost? Ost är inte bara ett sätt att bevara och förädla mjölken eller en anonym kall extraprisprodukt man hyvlar på morgonmackan. Det är också en inspirerande värld av dofter, smaker, kombinationer, historia, geografi – ja, helt enkelt ostkultur!

Under två kvällar arrangerar vi en kurs för dig som är intresserad av att få en orientering i ostkunskap.

DAG 1:
Vad är ost?
Hur skiljer man olika ostar åt?
Vad betyder olika mjölksorter, ursprung, lagringssätt och tekniker?
Introduktion jämförande ostprovning.

DAG 2:
Hur väljer man rätt ost i säsong?
Hur provar man ost?
Hur serverar man ost?
Hur kombinerar man ost med drycker och tillbehör?

Välkommen till denna inspirerande introduktion till ost för dig som är ostälskande konsument! Du behöver inga förkunskaper.

Kursledare: Ia Orre
Ia Orre är sommelier och vinskribent i ELLE mat & vin. Hon har suttit i juryn till VM i ostkunskap ”Caseus Award” i Lyon. Ia är även initiativtagare till Ostfestivalen på Münchenbryggeriet samt författare till boken ”Svenska ostar och ostmakare” (Arena Förlag 2015) tillsammans med matjournalisten Ingar Nilsson. Hon är också ”mamma” till Restaurangakademiens fyradagars Fromager-utbildning som är en mer omfattande kurs för professionella.

Pris: 3 460 kronor per deltagare inkl. moms

Det här är en kurs med mycket provningar, ingen matlagning.

Anmäl dig här!