• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MOUSSERANDE VINETS VÄRLD

Kursdatum: 19 november, kl 10.00-15.00

Kursinnehåll: Champagne, crémant, cava, corpinnat, prosecco, spumante och pet nat – ursprungen och namnen på mousserande viner är många. Men vad är det som skiljer dem åt? I den här kursen reder vi ut alla frågetecken och du får lära dig mer om världens viktigaste mousserande viner. Vi går igenom ursprungen, traditionerna och de olika druvsorter och tekniker som används för respektive vintyp. Du kommer även få möjlighet att prova många viner för att lära dig likheter och skillnader. Vi går också igenom hur mousserande viner allra bäst bör serveras och hur de kan kombineras med mat. Som avslut får du en faktafylld dokumentation att ta med dig hem.

Föreläsare: Michel Jamais
Din ciceron under dagen är Michel, en av landets ledande vinutbildare och skribenter inom vin tillika en av våra huvudlärare på sommelierprogrammet här på Restaurangakademien.

Pris: 2 350 kr inkl moms.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!