• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MÖT ÅRETS KOCK 2018 – DAVID LUNDQVIST

Datum:
lördag 13:e april 2019, kl 09:30-16:00

Kursinnehåll:
Den 28:e-29:e september gjorde åtta kockar upp om den ärofyllda titeln Årets Kock 2018 – en titel som förändrar den vinnande kockens karriär för alltid. Efter två dagars hårt tävlande stod det till sist klart att det blev David Lundqvist som fick ta emot guldmedaljen, och därmed stå värd för denna dag på Restaurangakademien.

David beskriver sig själv som en ärlig matlagare som alltid levererar höga smaker paketerat med en enkelhet, men utan att glömma finess och grym finish. Upplägget för dagen utgår från Davids önskemål och matfilosofi.

– Med inspiration från tävlingsresan under 2018, från kvalet in i finalen, lagar vi rätterna som tog mig hela vägen till SM-guld och pratar om teknikerna ihop, säger David om dagen. Vi kommer ha fokus på råvarornas ursprung och handlaget vad gäller temperaturer, knivteknik och det lilla extra som krävs i tävling. Vi gör en resa och lär känna varandra i kärleken till matlagningens anda.

David Lundqvist är 33 år och arbetar på Grand Hôtel i Saltsjöbaden.

Finalen av Årets Kock 2018 avgjordes i Kungl. Tennishallen i Stockholm. Läs mer om tävlingen på www.aretskock.se

Pris: 2995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Foto: Gustaf Månsson

Anmäl dig här!