• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MINSKA SVINNET I KÖKET!

Datum:
onsdag 11 mars 2020, kl 8.45-15.45

Kursinnehåll:
På den här kursen lär vi oss att minska kökssvinnet och vår miljöpåverkan, något som i slutändan också leder till ökad lönsamhet för vår restaurang. Krögarna bakom prisbelönta K-märkt bjuder på massor av inspiration till att tänka nytt och att därigenom arbeta hållbart.

En del av K-märkts framgång är att arbeta utan fasta menyer och istället använda sig av vad som finns att tillgå för dagen. Så kommer vi även att arbeta under den här kursen. Bland annat lär vi oss att minska vårt produktionssvinn genom att ”laga lunchen under lunchen”, hur vi tar betalt utifrån vikt samt reder ut begreppet ”bäst före”.

Jens Dolk inleder med att berätta om K-märktmodellen, sen tar kökschef Hanna Normark vid och guidar oss mot att omsätta modellen i praktiken. Utifrån en bur med råvaror som ingen (inte ens kursledarna) på förväg vet vad den innehåller så arbetar vi fram dagens lunch.

Välkomna till en svinnsmart dag att minnas!

Kursledare: Hanna Normark och Jens Dolk
Hanna Normark är delägare och kökschef på K-märkt. Jens Dolk är delägare i K-märkt och har varit med sedan starten 2014.

Krögarna bakom K-märkt var tidiga med att arbeta hållbart och idag är de förebilder för hela branschen genom sin hållbarhetsmodell. 2018 vann de Årets Hållbara krog.

Pris: 2 850 kr exkl. moms
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, alla råvaror och kursintyg. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig så att du får ut mesta möjliga av dagens kurs.

Anmäl dig här!