• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MINSKA SVINNET MED K-MÄRKTMODELLEN!

Datum:
onsdag 11 mars 2020, kl 8.45-15.45

Kursinnehåll:
Krögarna bakom K-märkt var tidiga med att arbeta hållbart och idag är de förebilder för hela branschen genom sin hållbarhetsmodell. 2018 vann de Årets Hållbara krog med motiveringen:

”En krog som på ett banbrytande sätt serverar god mat till många människor varje dag. Här är ledorden säsong, återanvändning, grönt, utbildning och ekonomi. Kan man så gör man: Hållbart så det knakar! Inget slängs utan man tar vara på allt och gör staden grön. Det surrar intensivt av hållbarhet, inte minst från bikuporna på taket.”

De vet hur man tillvaratar råvaran för att minska svinnet och öka lönsamheten. En del av deras framgång är att arbeta utan fasta menyer och istället använda sig av ”Chef’s choice” baserat på vad som finns att tillgå för dagen. Så kommer vi även att arbeta under den här kursen!

Utifrån en bur med råvaror som ingen (inte ens kursledarna) på förväg vet vad den innehåller så arbetar vi fram dagens lunch. Jens Dolk inleder med att berätta om K-märktmodellen, sen tar kökschef Hanna Normark vid och guidar oss mot att omsätta modellen i praktiken.

Välkomna till en svinnsmart dag att minnas och inspireras av!

Kursledare: Hanna Normark och Jens Dolk
Hanna är delägare och kökschef på K-märkt. Hon är utbildad vid Restauranghögskolan i Umeå och har en klassisk matbakgrund. Idag brinner hon främst för det kreativa i matlagningen och för andra viktiga delar av vår bransch – hållbarhet, coacha personal samt att stötta och lyfta kvinnor i branschen.

Jens har arbetat i restaurangbranschen sedan tonåren. Han brinner både för branschen och för att förmedla kunskap, vare sig det handlar om vin, mat eller hållbarhet. Jens är delägare i K-märkt och har varit med sedan starten 2014.

Pris: 2 850 kr exkl. moms
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, alla råvaror och kursintyg. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig så att du får ut mesta möjliga av dagens kurs.

Anmäl dig här!