• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Matlagningsaktivitet för Rosa Bandet

October 30, 2015 Posted by

Fredagen den 23:e oktober färgades Restaurangakademien rosa! Till förmån för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj satte vi upp en rosa matlagningskväll tillsammans med Paul Svensson. Utöver att vara en av Sveriges skickligaste kockar är han även ambassadör för Cancerfonden så valet av kursledare blev lätt.

Upplägget för kvällen frångick våra vanliga matlagningskurser och var mer likt våra företagsevent. Istället för att skapa ett stort antal rätter på ett givet tema, tillagade vi en trerättersmeny baserad på Pauls matfilosofi med mer grönt och det animaliska proteinet som tillbehör. 

Innan matlagningen satte igång bjöd köket på en jättefin viltconsumé som amuse bouche. Till det drack vi ett torrt friskt mousserande vin från Sydafrika. Paul delade sen in oss i tre grupper; en till förrätten, en till varmrätten och en till desserten. Varje grupp ansvarade för sitt område, men emellanåt samlade Paul ihop alla för att gå igenom något särskilt moment. 

Förrätten bestod av Amandinepotatis, kallrökt gräddfil och löjrom. I glasen hade vi ett franskt torrt rosévin som passade jättebra till. Ovant att dricka rosé i höstmörkret, men det kändes rätt till kvällens rosa tema.

Till varmrätt åt vi bakad gul lök med jordärtskocka, kantarell och tryffel. Det här är en av favoriterna på Fotografiskas meny. Paul berättade att det till och med finns gäster som väljer en extra lök istället för dessert. Som tillbehör serverade varmrättsgruppen gårdslamm. Till det drack vi ett kryddigt rödvin, också från Frankrike,

Desserten bestod av en härlig höstäppelsufflé med vaniljglass. Dessertvinet var fruktigt och sött från Australien.

Det var ett mycket entusiastiskt gäng som kom hit och lagade mat denna rosa afton. Stort tack till er alla – tillsammans fick vi ihop 22 854 kr till Cancerfonden! 

Se hela menyn här.
Läs mer om vinerna här.

//Lina Telander, utbildningsansvarig kök

 Kommentarer