• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MATLAGNINGENS FEM GRUNDER

Datum:
Grönt – måndag 4 maj 2020 kl. 17:00-22:00
Sås – måndag 11 maj 2020 kl. 17:00-22:00
Kött – måndag 18 maj 2020 kl. 17:00-22:00
Fisk – måndag 25 maj 2020 kl. 17:00-22:00
Sött – måndag 1 juni 2020 kl. 17:00-22:00

Kursinnehåll:
Det här är en kurs framtagen för dig som vill lära dig matlagningens grundstenar och som vill lägga lika mycket fokus på varje moment. Vi går under fem tillfällen grundligt igenom vad du behöver kunna inom respektive område samt övrigt såsom knivteknik, vad som passar till vad och olika tillagningstekniker.

SÅS

  • Hur du kokar bästa fonden
  • Grundsåser och hur du kan variera dem
  • Kalla såser och emulsionssåser
  • Viktiga smaksättningar
  • Hur balansen mellan grundsmakerna påverkar det färdiga resultatet
  • Vilken sås passar till vad
  • Steksky

FISK

  • Hur du ser att fisken är färsk och hur du avgör kvalitet
  • Hur du filéar plattfiskar och rundfiskar
  • Hur du tillagar fisk på bästa sätt. Rimma i saltlag eller torrimma innan tillagning?
  • Vi går igenom stekning, kokning, ugnsbaka, röka, grava etc.
  • Skaldjur i säsong – kokning och andra tillagningssätt
  • Fiske samt olika fiskemetoder

KÖTT

  • Hur du avgör att köttet har bra kvalitet
  • Hur du styckar olika detaljer
  • Hur du binder upp köttet
  • Hur du tillagar kött från olika delar på djuret – koka eller steka?
  • Tillaga på hög temperatur eller låg temperatur i ugnen?
  • Smaksättningar och gryta

GRÖNT

  • Grönsaker i säsong
  • Hur du kan variera de gröna tillbehören
  • Hur du tillagar grönsaker på bästa sätt
  • Steka, koka, blanchera, rosta och baka. Vad är skillnaden?
  • Hur du smaksätter på bästa sätt
  • Hur du förbereder du innan gästerna kommer

SÖTT

  • Tallriksupplägg samt hur olika råvaror och tekniker kan bygga den perfekta desserten
  • Vi gör mousse, glass, sorbet, choklad, maränger, vaniljcreme, karamelliserade nötter, pata choux, Tarte tatin, sufflé etc.
  • Du får med dig grundrecept som du sedan kan utveckla och spela vidare med i din egen matlagning

Kursledare: Magnus Albrektsson och Julius Wallmo

Pris: 9 500 kr
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare för att du ska få ut mesta möjliga av kvällens kursinnehåll.

Anmäl dig här!