• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MATLAGNINGENS FEM GRUNDER

Vårens kursdatum: 2, 9, 16, 23 och 30 maj, kl. 17.00-22.00.

Kursinnehåll: Det här är en kurs framtagen för dig som vill lära dig matlagningens grundstenar och som vill lägga lika mycket fokus på varje moment. Vi går under fem tillfällen grundligt igenom vad du behöver kunna inom respektive område samt övrigt såsom knivteknik, vilka smaker som passa ihop och olika tillagningstekniker.

    Sås:

  • hur du kokar bästa fonden
  • grundsåser och hur du kan variera dem
  • kalla såser och emulsionssåser
  • viktiga smaksättningar
  • hur balansen mellan grundsmakerna påverkar det färdiga resultatet
  • vilken sås passar till vad
  • steksky
    Fisk:

  • färsk fisk och kvalitet
  • filéa plattfisk och rundfisk
  • rimma, torrimma, saltlag
  • steka, koka, ugnsbaka, röka, grava
  • skaldjur i säsong, kokning och andra tillagningssätt
  • fiske samt olika fiskemetoder
    Kött:

  • hur du avgör köttkvalitet
  • styckning och detaljer
  • att binda kött
  • koka eller steka?
  • hög eller låg temperatur?
  • smaksättningar och gryta
    Grönt:

  • grönsaker i säsong
  • att variera gröna tillbehör
  • hur du tillagar grönsaker på bästa sätt
  • steka, koka, blanchera, rosta och baka
  • smaksättning
    Sött:

  • Tallriksupplägg samt hur olika råvaror och tekniker kan bygga den perfekta desserten
  • Mousse, glass, sorbet, choklad, maränger, vaniljcréme, karamelliserade nötter, pâte à Choux, Tarte tatin, sufflé etc.
  • Du får med dig grundrecept som du sedan kan utveckla och spela vidare med i din egen matlagning

Föreläsare: Magnus Albrektsson
Magnus driver idag Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Magnus är sedan ett par år en av de flitigast anlitade kursledarna på Restaurangakademien. Med sina dryga 20 år på välrenommerade restauranger som Riche, Rolfs Kök och F12 group har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt för bästa inlärning.

Pris: 9 500 kr inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!