• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MAT & DRYCK I KOMBINATION

Datum:
torsdag 11 april 2019, kl 09:00-16:00

Kursinnehåll:  
Michel Jamais tillämpar det moderna sättet att välja dryck till en rätt där han utgår från hur drycken och maten upplevs i munnen. Med rätt tillbehör och smaker kan du till exempel få sträva viner att upplevas sammetslena och halvtorra viner upplevas som torra. Man kanske rentav ska välja maten utifrån drycken istället för tvärtom? Det finns vin och öl för olika smaker och på den här kursen får vi veta hur grundsmakerna beska, sötma, surt, salt och umami påverkar drycken.

Du kommer att lära dig de teoretiska och praktiska grunderna i hur du kombinerar dryck och mat utifrån olika smaker och tillbehör. Vi inleder med ett kort teoripass för att sedan ta oss an dagens utmaning – att komponera fram olika maträtter utifrån det öl och det vin som varje grupp har tilldelats.

Improvisation och kreativitet ska styra denna dag – inga färdiga recept finns – och tillsammans med Michel kommer ni att få uppleva fantastiska smakkombinationer. Michel är fylld av gastronomisk kärlek, massor av skratt med hög intensitet. En verklig aha-upplevelse!

Kursledare: Michel Jamais
Sommelier, konsult och skribent, tillika en av de främsta experterna på mat och dryck i kombination, populär provningsledare över hela landet och författare av många dryckesböcker. Michel är hyllad för sina böcker och har bland annat skrivit ”Michels öl & mat” och ”Vinet & Maten”. För att alltid hålla sig uppdaterad genomför Michel upp mot 15 resor per år till vinregioner runt om i världen.

Pris: 2 850 kr exkl. moms per deltagare
I priset ingår viner, råvaror, Restaurangakademiens förkläde samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!