• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MASTER CLASS TYSKLAND

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: En heltäckande kurs för den som vill kunna titulera sig som ett tyskt vinproffs!
I denna masterclass kommer du tillsammans med Romana Eschensperger och i samarbete med Wines of Germany djupdyka i druvorna Riesling och Pinot Noirs diversitet. Du får en introduktion till de inhemska druvorna Silvaner och Scheurebe samt en förståelse till varför internationella och burgundiska druvor är på uppgång bland tyska vinmakare. Kursen erbjuder en större kännedom om de viktigaste tyska vinregionerna och deras bästa viner och terroir. Dessutom får du inblick i alla de pågående trenderna – från mousserande vin till rosé och hållbar, ekologisk och biodynamisk vinodling.

Målet efter kursens genomgång är att ge dig full förståelse för de notoriskt svåra klassifikationerna. Avslutningsvis tar Jan Rosborn över och ger dig en uppfattning om den potential som tyska viner kan erbjuda med flera års lagring, samt en historisk överblick från ett av världens mest anrika vinländer!

Föreläsare: Romana Echensperger, Master of Wines Germany och Jan Rosborn

Pris: 4 950 kr per person exkl. moms

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!