• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Masterclass Toscana

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Toscana ligger långt från den italienska toppen vad gäller volymproduktion, men är förmodligen den mest kända regionen utanför landets gränser. Det är en kombination av att regionens starka inriktning på rödvinsproduktion och att man haft en lång tradition av kvalitetsvinsproduktion. Vi inleder dagen med en historisk tillbakablick och redogör för hur Sangiovese och bordeauxdruvor kom att bli regionens främsta signum. Vi kommer att fokusera på skillnader och likheter mellan regionens viktigaste DOC och DOCG. Det blir många viner från de klassiska kullarna i inlandet såsom Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano, Brunello di Montalcino, men även uppstickare från kusten som Maremma och Bolgheri. Vi kommer förstås också att avhandla fenomenet Super Tuscans och prova minst ett par viner som slutar på ”-aia”. Dessutom kryddar vi med några vita och söta vinstilar.

Förkunskaper: Sommelier Steg 1

Föreläsare: Niklas Bergqvist
Niklas är din guide till Toscana och ansvarar bland annat för Italien i Restaurangakademiens WSET 3 och Diploma-utbildningar. Till vardags är han ansvarig för och vinprovningar på Vinkällaren Grappe. Niklas är en av 15 personer som
klarat Vinitaly International Academy som Italian Wine Expert.

Pris: 2450 kr ex moms

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!