• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Kursstart för kökschefsutbildningen!

September 10, 2015 Posted by

Nu har vi haft kursstart för kökschefsutbildningen! Det är alltid lika roligt att ta emot ett nytt gäng förväntansfulla studenter. Även den här terminen har vi en bra mix i klassen. Ovanligt många från Stockholm, t ex fem stycken från Bockholmsgruppen. Klassens mest långväga student är en köksmästare från Granö utanför Umeå.

Dagen inleddes med introduktion av Markus Löfgren och Lina Telander som ansvarar för utbildningen. Andreas Hedlund som annars också brukar vara med var tyvärr tvungen att vara på sin nyöppnade restaurang, Villa Wera, men vi vet att han ser mycket fram emot att träffa studenterna. Sen tog Pontus Frithiof, Pontusgruppen, vid och pratade om Kökschefens roll idag. Ämnet fångade klassen som ställde många intresserade frågor. På eftermiddagen kom Maria Edblad Rogell och höll sin uppskattade föreläsning om Kvalitet med hållbar lönsamhet.

Lunchens tema var asiatiskt – sushi och Tom Kha Pla för att matcha Yh-Internationell Sommeliers dryckesföreläsning som bland annat handlade om Sake.

Kul med två klasser i huset! På fikarasten spreds en härlig stämning i lobbyn när kökschefsstudenterna minglade med sommelierstudenterna.

/Lina Telander, Utbildningsansvarig kökgalleryKommentarer