Sushi & Dumplings

Visste du att Sushi betyder ”vinägersmaksatt ris” och inte rå fisk? Och att de små och mycket populära degknytena Dumplings tillhör det Katonesiska köket Dim sum och återfinns i många olika länder runt om i världen? I Japan kallas de exempelvis för Gyozas.

Ta tillfället i akt och nörda ner dig ordentligt i sushi- och dumplingskapandet! Under en heldag får du möjlighet att lära dig rulla den perfekta sushirullen, koka det ultimata sushiriset, göra dina egna smaksatta sojasåser, toppings och kanske viktigast av allt – ta del av tekniken bakom en bra nigiri-zushi och maki-zushi. Vi kommer även gå igenom olika dumplings, fyllningar och dippsåser tillagade på allt från kyckling och skaldjur till fläsk och vegetariskt. Du kommer få testa på att jämföra skillnaden i smak och teknik genom att fritera, ånga, steka och brässera dina dumplings. Givetvis utlovas även många tips på hur du lyckas med den perfekta vikningen av dina dumplings!

Föreläsare: Joakim Lundblad
Övrigt: I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.